Въпреки че солта е хиламайска, розовата сол най-често произхожда

...
  Въпреки че солта е хиламайска, розовата сол най-често произхожда
Коментари Харесай

Колко точно е полезна хималайската сол? Фактите за модерната алтернатива

 

Въпреки че солта е " хиламайска ", розовата сол най-често произлиза от Пакистан. Става въпрос за тип сол в хубав цвят, постоянно наричана по-здравословна опция на трапезната сол. 

Истината обаче е, че макар че хималайската розова сол има високо съдържаие на някои минерали, то не е чак толкоз високо, че потреблението ѝ да докара до някаква смяна в тялото ни. Има обаче някои легенди, които следва да бъдат развенчани, когато приказваме за хималайската сол. 

Виж още: Как да бъде здравословното хранене и на ниска цена? Някои скъпи препоръки

Има много изказвания, свързани с изгодите за здравето, идващи от потреблението на розовата сол, които не са подплатени с изследвания. Въпреки това обаче е ясно, че тя съдържа много по-малко натрий, написа Verywellfit. Ако в 1/4 лъжичка трапезна сол има 581 мгр. натрий, то в хималайската наличието му е 388 мгр. 

Виж още: Природните други възможности на шампоана, с които да си спестите химията

Освен това хималайската сол съдържа минерали и детайли, които елементарната сол не съдържа. Става въпрос за магнезий, калций, калий. Въпреки това, би трябвало да консумирате в действителност доста хималайска сол, с цел да си набавите дневната потребност от тези минерали. Става въпрос за едвам 1% от дневните ви потребности. За да си набавите 6% от тези минерали, би трябвало да поемете близо 5 лъжици хималайска сол. 

Виж още: Книгите, които би трябвало да прочетем през септемвр

Факт е, че многото сол може да ви сътвори проблем - най-много с кръвното налягане. Но, в случай че имате проблеми с щитовидната жлеза, обезателно се консултирайте с вашия ендокринолог за това каква сол е най-добре да консумирате.  

Източник thumbnail: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР